Дореми Травeл

Най-интересните Баварски замъци

Замъкът Линдерхоф

Замъкът Линдерхоф е единственият от дворците на лудия Лудвиг, който наистина е завършен. В сравнение с останалите замъци, строени от него, Линдерхоф е най-малкият и по-малко претенциозен замък. Въпреки това се слави с изключително разнообразие от архитектурни стилове на фасадата и великолепната вътрешна декорация. Друга негова особеност е и добре поддържания парк на фона на чудесните Алпи.

    

Замъкът Нойшванщайн

Замъкът Нойшванщайн може да не е използван с някаква стратегическа цел, може да е едва на 120 години, може да е бил фантазия на луд владетел, но въпреки това си остава най-известният замък в Германия. Замъкът е послужил като вдъхновение на Дисни и въпреки липсата на средновековна автентичност, този замък e притегателно място за стотици хора всяка година.

          

Замъкът Херенхимзее

Замъкът Херенхимзее е най-разкошният дворец, построен от баварския крал Лудвиг II през деветнадесети век. Замислен като копие на двореца във Версай, Херенхимзее се извисява грандиозно и величествено остров Херен, който е най-големият остров в красивото и голямо езеро Химзее. През Средновековието на двата най-големи острова в езерото са били построени мъжки и женски манастири. Разходката из Херенхимзее ще ви изпълни със спокойствие и приятни емоции.

   

 

Трите замъка можете да посетите с екскурзията, която ви предлагаме:

Баварски замъци и пещерата Сваровски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.